Tornar
març 8, 2022

La passió per l’art, la cultura, les persones i la formació centraran aquest any el programa d’actuacions de la temporada de la Fundació ONCA –entitat impulsada pel Govern i la Fundació Crèdit Andorrà–, un projecte que enguany arriba a la 29a edició i que torna amb força després de la incertesa de la pandèmia. El programa d’actuacions té la voluntat de fomentar sinergies amb el món artístic i cultural del país, col·laborant amb esdeveniments com l’Andorra Sax Fest, la Cambra Romànica i el Jambo Street Music.

Tallers «Música i creativitat»

Aquest mes de març continua l’activitat del programa socioeducatiu amb noves sessions del taller «Música i creativitat» dirigit als usuaris de la residència de gent gran DomusVi Salita i del Centre de Dia d’Atenció a la Salut Mental del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària, que tenen lloc els dilluns de les 10.30 a les 11.30 h i de les 11 a les 12 h, respectivament. Igualment, als usuaris del Taller Ocupacional Claror de la Seu d’Urgell se’ls ofereixen les sessions «Música al Claror», cada dimarts, de 15.15 a 16.30 h.

Concert de la Constitució

L’ONCA oferirà també el tradicional Concert de la Constitució, que sota el títol Passat, present i futur: passió per la tradició, proposa nou repertori de música clàssica andorrana d’arrel popular, recuperant obres del nostre patrimoni musical per posar-les de nou en escena i convidant joves compositors del país perquè es puguin expressar a través de les cordes de l’ONCA. També serà una nova oportunitat perquè els joves intèrprets de la Jonca continuïn creixent al costat dels professionals i coneguin de primera mà la música andorrana.

El concert anirà a càrrec de l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra i de la Jove Orquestra Nacional de Cambra d’Andorra, dirigides per Albert Gumí, i comptarà amb la participació del jove músic andorrà Enric Bartumeu, solista de piano, i de Gabriel Coll, concertino.

Una Constitució musical carregada de passió que uneix el passat, el present i el futur musical amb segell totalment andorrà! En el programa s’interpretaran Tres sardanes –L’Andorrana, Aplec a Meritxell i Aplec a Encamp, de Joan Roure i Jané, amb adaptació per a cordes de David Sanz; Tres motets, d’Enric Marfany i Gosset, amb adaptació per a cordes d’Albert Gumí; i les estrenes Variacions sobre la Marxa del Consell d’Enric Marfany i Bons, d’Albert Gumí, i Suite andorrana per a piano i orquestra de corda –El Jazz del rellotger, Mon nom, Esguard i El Jazz Carlemany–, d’Enric Bartumeu.

Dia i hora: 14 de març, a les 12 h

Lloc: Centre de Congressos d’Andorra la Vella

Les entrades tindran un cost de 5 euros i es podran adquirir a www.onca.ad a partir de l’1 de març.

No et perdis res

Subscriu-te a la nostra newsletter i rebràs les novetats del nostre blog al teu correu electrònic.

Subscriure’m