Tornar
octubre 19, 2021

Fitch Ratings ha confirmat a Crèdit Andorrà el ràting a llarg termini ‘BBB-‘, després de l’avaluació feta arran de l’acord per adquirir Vall Banc, i ha valorat positivament l’operació. L’agència de qualificació destaca que amb aquesta adquisició el Banc consolida la seva posició líder a Andorra pel que fa a actius i a quota de mercat en crèdits i dipòsits.

Els ràtings de Crèdit Andorrà estan avalats pel “lideratge en banca comercial i banca privada a Andorra, que es veurà reforçat per l’adquisició de Vall Banc, i la rendibilitat del negoci de banca privada internacional”, exposa Fitch, i afegeix que “l’estratègia per adquirir Vall Banc, des del punt de vista del model de negoci, és positiva per a Crèdit Andorrà, ja que ha de permetre incrementar la capacitat de generació de beneficis”.

L’agència també posa en relleu que l’acord permetrà generar sinergies i incrementar l’eficiència a mitjà termini, i remarca la similitud en el model de negoci d’ambdós bancs i la recuperació de l’economia andorrana com a palanques d’èxit de la integració. “L’actual posició de fortalesa de Crèdit Andorrà a Andorra es veurà encara més reforçada un cop feta la integració”, conclou Fitch.

No et perdis res

Subscriu-te a la nostra newsletter i rebràs les novetats del nostre blog al teu correu electrònic.

Subscriure’m