Tornar
octubre 24, 2021

Els comuns de Canillo i la Massana i Crèdit Andorrà han signat un preacord per a la creació d’una nova societat que preveu integrar el 100% de les accions d’ENSISA i d’EMAP, societats explotadores de les estacions de Soldeu El Tarter i Pal Arinsal. La composició accionarial inicial serà d’un 40,09% per part de Canillo, un 39,66% per part de Crèdit Andorrà i un 19,9% per part de la Massana. Aquesta integració aportarà beneficis significatius, tant en l’àmbit econòmic com en la cohesió del model de negoci, amb l’objectiu de ser més competitius en els mercats internacionals i eliminar la competència interna, situant Andorra com una destinació de neu top 10 mundial.

Aquesta nova aliança històrica al sector de la neu d’Andorra afavorirà l’estabilitat futura de les dues societats, incrementant els ingressos, estalviant costos i millorant la capacitat per impulsar un pla d’inversions global que permetrà treballar en un àmbit d’actuació local combinat amb la internacionalització. La finalitat de la nova fórmula és promoure una oferta més competitiva els 365 dies de l’any. En aquest sentit, el pla estratègic preveu inversions per valor de més de 60 milions d’euros a les pistes dels sectors de Soldeu El Tarter de Grandvalira, i una inversió de 36,4 milions d’euros de cara al 2022 per desenvolupar el projecte de connexió esquiable entre Arinsal i Pal a través de dues noves pistes, xarxa d’innivació i un edifici de serveis a la zona.

Aquesta fórmula propiciarà l’elecció de les millors pràctiques dels dos models. Una de les premisses serà la separació del Consell d’Administració de l’equip executiu, amb una elecció objectiva de la direcció. La proposta es basa en una direcció de proximitat única que integri els departaments de Muntanya, Serveis, Administració i RH, en combinació amb Grandvalira-NEVASA com a comercialitzadora de cara al futur.

Un dels objectius de la corporació massanenca és ser paritària dins la nova estructura empresarial. Per això s’han acordat mecanismes per tal que la participació inicial del 20% arribi progressivament fins al 30% en els pròxims sis anys.

ENSISA i EMAP sintegren en una nova societat per ser mes competitius en els mercats internacionals foto a linterior copia

No et perdis res

Subscriu-te a la nostra newsletter i rebràs les novetats del nostre blog al teu correu electrònic.

Subscriure’m