Tornar
maig 24, 2021

El Grup Crèdit Andorrà ha tancat l’exercici 2020 amb un increment de volum de negoci fins als 17.470 milions d’euros, un 2,38% més que l’any anterior, i uns recursos de clients que van créixer un 2,60% i es van situar en els 15.028 milions. La inversió creditícia va superar els 2.442 milions d’euros (dels quals 2.144 milions es localitzen a Andorra), unes xifres que, sumades al paper principal que ha tingut el Banc en el desplegament del programa extraordinari d’avals per a empreses i negocis del Govern d’Andorra (amb un 67% de l’import total), reflecteixen el lideratge i el suport financer del Banc al país, al teixit empresarial i a les persones, una voluntat especialment destacada en un any marcat per la pandèmia de la Covid-19.

El benefici consolidat del Grup ha estat de 31,86 milions d’euros, uns resultats que s’han obtingut en un entorn marcat per la crisi econòmica i després d’aplicar una política prudent de provisions per fer front als potencials efectes de la Covid-19 (11 milions d’euros de provisions específiques pel coronavirus) i d’assumir altres efectes directament relacionats amb la pandèmia, com per exemple els derivats de la participació accionarial del Banc en sectors estratègics de l’economia del país, per un import superior als 8 milions d’euros.

La fortalesa del Banc es veu reflectida en la solvència, que s’ha incrementat i ha situat la ràtio de capital total reguladora en el 17,63% (el 15,91% CET1 segons la Llei 35/2018 de solvència, liquiditat i supervisió prudencial d’entitats bancàries i empreses d’inversió), per sobre de la mitjana dels bancs europeus. També es veu reforçada per la millora de la qualitat creditícia, l’increment de la ràtio de cobertura i el control de la despesa, que han permès contrarestar el conjunt de tendències negatives del mercat. I hi ha altres indicadors que confirmen la robustesa de Crèdit Andorrà, com l’increment del 7,29% dels fons propis (504 milions respecte als 470 del 2019).

Podeu llegir la comunicació sencera aquí: https://www.creditandorragroup.com/ca/sala-de-comunicacio/actualitat/el-grup-credit-andorra-obte-3186-milions-deuros-de-benefici-i-referma

No et perdis res

Subscriu-te a la nostra newsletter i rebràs les novetats del nostre blog al teu correu electrònic.

Subscriure’m