Tornar
23 Agost, 2021

100 anys de l’himne d’Andorra

El 2021, el Principat d’Andorra commemora els 100 anys del seu himne. Per celebrar-ho, la Fundació Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra, sota el guiatge del seu comissari artístic, Albert Gumí, ha ideat un programa liderat per un quintet de corda i centrat en els himnes pertanyents al repertori clàssic. L’objectiu és mostrar al públic que molts dels himnes més populars han sorgit de peces clàssiques creades per compositors com Verdi, Beethoven, Haydn o Dvorak. Altres himnes contemporanis han sorgit de la popularitat d’algunes cançons entre els seguidors de grups com ara Coldplay.

En homenatge al centenari de l’himne andorrà, el programa ofereix un recorregut des de Bach fins a Coldplay, sota la conducció musical d’Albert Gumí, que amenitzarà l’actuació amb aportacions històriques i musicals per conèixer de més a prop l’origen de cada obra interpretada.

Per a la interpretació final de l’himne nacional, es convidarà una personalitat del Principat per exposar breument el naixement de l’himne.

Dia i hora: 8 de setembre, a les 20 h
Lloc: Centre de Congressos del Comú d’Andorra la Vella.

Petit cap de setmana a Escaldes-Engordany

Espectacle La Nana i l’avi Papet, a càrrec d’Anna Roig Dolz.

Dia i hora: 11 de setembre, a les 11.30 h
Lloc: Parc de la Mola

Dia i hora: 11 de setembre, a les 17 h
Lloc: Sala d’actes del Comú d’Escaldes-Engordany

Taller de percussió corporal, a càrrec de Santi Serratosa.

Dia i hora: 12 de setembre, a les 11 h
Lloc: Prat del Roure

Taller Pirinejant, a càrrec del Duet Daura.

Dia i hora: 12 de setembre, a les 11 h
Lloc: Prat del Roure


Jornades Europees del Patrimoni

Concert Diàlegs per a violí i violoncel, a càrrec d’un duet format per David Olmedo, violí, i Gaetäne Duynslaeger, violoncel.

Dia i hora: 18 de setembre, a les 20 h
Lloc: Era gran de Casa Rossell a Ordino
Entrada lliure. Per assistir-hi cal fer reserva prèvia obligatòria al telèfon 83 69 08.

Concert de Meritxell

Es commemora el 20è aniversari de la Jove Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra, amb el títol 20 anys d’emocions. El concert, que comptarà amb la col·laboració de l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra, presentarà un programa amb obres que mostren un gran ventall d’emocions, des de la força de les danses del barroc francès de Rameau fins a la continguda alegria de les danses angleses de Parry, passant per la lluminositat d’una de les simfonies de joventut de Mozart i la tendresa del Schubert més íntim.

Dia i hora: 19 de setembre, a les 12 h
Lloc: Auditori Nacional d’Andorra
Les entrades es podran adquirir a partir del dia 9 de setembre a www.onca.ad, al preu de 5 €.

Concert familiar

Concert El fabulós viatge de l’Estel i el Domisol, destinat a infants de 4-5 fins a 8 anys. Es tracta d’un viatge, d’un somni en què els protagonistes descobreixen que encara que els nens vinguin de diferents països i cultures, les seves inquietuds i els seus interessos són els mateixos.

Dia i hora: 25 de setembre, a les 11 h, a les 12 h i a les 17 h

Lloc: Auditori Claror del Centre Cultural i de Congressos Lauredià

Les entrades es poden adquirir a www.onca.ad, al preu de 10 € per unitat familiar d’un màxim de 4 persones. Gratuït per a infants menors de 12 mesos.

No et perdis res

Subscriu-te a la nostra newsletter i rebràs les novetats del nostre blog al teu correu electrònic.

Subscriure’m