Tornar
2 Març, 2021

La Fundació ONCA ha presentat la temporada 2021, centrada en els eixos ‘País, persones i formació’. El comissari artístic de la Fundació, Albert Gumí, ha exposat algunes de les primeres iniciatives de la nova temporada.

Música i creativitat

Durant el mes de març, diferents col·lectius podran participar en les sessions «Música i creativitat» del programa destinat a les persones de la Fundació ONCA. Aquestes sessions tenen per objectiu treballar la utilització de la música com una eina d’inclusió social i que els participants tinguin l’oportunitat de fer un recorregut vital per la creació, la interacció i l’escolta i de compartir un espai creatiu i performatiu.

Els col·lectius que se’n beneficaran són, d’una banda, els usuaris de l’Hospital de Dia Infanto-Juvenil del Servei de Salut Mental, els dilluns de 10.30 a 11.30 hores, i, de l’altra, els usuaris del Servei de Rehabilitació Comunitària d’Adolescents (SRCA) i de l’Hospital de Dia Infanto-Juvenil del Servei de Salut Mental, els dimecres d’11.30 a 12.30 hores. Les sessions es faran al Centre d’Atenció Primària del Comú d’Escaldes-Engordany. Aniran també dirigits als usuaris del Centre de dia i dels Serveis d’Atenció Diürna i Educativa (EDES), de la Fundació Privada Nostra Senyora de Meritxell.  Les sessions es realitzaran en dos grups de participants de 9.30 a 10.30 h i de 10.30 a 11.30 h.  

Concert de la Constitució

L’ONCA, acompanyada de la soprano Jonaina Salvador i sota la direcció d’Albert Gumí, oferirà el tradicional Concert de la Constitució. Amb el títol Una metamorfosi musical: de la plaça del poble a la sala de concerts, aquest concert representarà l’inici d’un gran projecte de recuperació, renovació, ampliació i afirmació del patrimoni musical tradicional andorrà.

El programa estarà compost d’obres tradicionals, populars i d’autors del país, arranjades per Albert Gumí:

  • Ària de la Suite per a orquestra núm. 3 en re major, BWV 1068, de J. S. Bach, en homenatge a les víctimes de la Covid-19.
  • El ball de gegants El rei moro i la Dama Blanca.
  • Suite de danses tradicionals andorranes per a orquestra de corda: el Ball pla (Escaldes-Engordany), el Contrapàs (Andorra la Vella i Ordino), el Ball de la Marratxa (Sant Julià de Lòria), L’esquerrana (la Massana), el Ball de Santa Anna (Escaldes-Engordany) i la Farandola d’Andorra.
  • Suite de cançons tradicionals andorranes per a soprano solista i orquestra de corda: El traginer de Canillo, La minyona de la vall d’Andorra, Les ninetes d’Ordino, La dida, Els quatre xolladors de la vall d’Andorra.
  • Ball de gegantons de Sant Julià.
  • Dansa de Canillo.
  • Gresca d’Encamp.
  • Himne d’Andorra.

Dia i hora: 14 de març, a les 12 h

Lloc: Auditori Nacional d’Andorra a Ordino

Les entrades del concert de la Constitució estan a la venda el dia 2 de març, al web www.onca.ad; el preu és de 10 euros.

No et perdis res

Subscriu-te a la nostra newsletter i rebràs les novetats del nostre blog al teu correu electrònic.

Subscriure’m