Tornar
31 Gener, 2021

El Museu Carmen Thyssen Andorra i Crèdit Andorrà obren al públic, el 12 de febrer, la nova exposició del museu, «Talents amb denominació d’origen. De Rigalt a Puigdengolas», una exposició centrada en el diàleg artístic entre la Col·lecció d’Art de Crèdit Andorrà i la Col·lecció Carmen Thyssen-Bornemisza. La mostra romandrà oberta fins al 9 de gener de 2022.

L’exposició fa un recorregut per l’obra d’artistes catalans de finals del segle XIX i principis del segle XX, pintors que coincidiren en la seva formació o que crearen escola pròpia. L’Escola de la Llotja, l’Escola d’Olot, la Colla del Safrà, els Luministes de Sitges i Els quatre gats seran representats amb una selecció d’obres que vol mostrar la similitud i les divergències entre pintors catalans d’aquesta època, els estils més singulars i les afinitats en el seu treball.

Per mostrar el diàleg entre les dues col·leccions, s’hi exposaran vint-i-tres obres de la Col·leció d’Art de Crèdit Andorrà i cinc obres de la Col·lecció Carmen Thyssen.

La Fundació ONCA s’incorpora per primera vegada a una exposició del Museu Carmen Thyssen Andorra, amb la creació d’un discurs musical que seguirà el recorregut pictòric de «Talents amb denominació d’origen. De Rigalt a Puigdengolas».

El comissari artístic de la Fundació ONCA, Albert Gumí, ha estat l’encarregat de seleccionar les peces musicals que es podran escoltar en les audioguies i que crearan un mestissatge pictoricomusical fruit del treball conjunt entre la Fundació Museand i la Fundació ONCA, dues de les entitats més rellevants del panorama cultural del Principat.

El resultat és un recorregut musical amb obres de compositors del segle XIX de principis del segle XX, com Enric Granados, Josep Martí i Cristià, Isaac Albéniz, Narcisa Freixas, Miquel Llobet, Juli Garreta, Ferran Sor, Pere Tintorer i Primitiu Pardàs, tots ells coetanis dels pintors catalans exposats. En total, 25 peces musicals interpretades per diferents formacions instrumentals amb solos de piano o de guitarra, duos de veu i piano i de violí i piano, i un trio de violí, violoncel i piano.

El discurs musical compta amb la col·laboració de l’editorial i discogràfica La Mà de Guido.

En aquest enllaç podeu escoltar totes les peces musicals seleccionades.

No et perdis res

Subscriu-te a la nostra newsletter i rebràs les novetats del nostre blog al teu correu electrònic.

Subscriure’m