Tornar
21 Desembre, 2020

Crèdit Andorrà ha participat, a través del seu programa d’hiperacceleració empresarial Scale Lab Andorra, en la inversió en dues noves start-ups, en aquest cas del sector de l’esquí i la moda, Skitude i Vasquiat. Aquestes dues companyies se sumen a les quatre que l’entitat ja va comunicar en aquest primer any de programa, durant el qual s’han avaluat més de 350 empreses.

Skitude és una plataforma tecnològica que ofereix serveis de digitalització a les estacions d’esquí i una experiència contactless i mòbil a l’esquiador. La plataforma dona servei abans, durant i després d’una jornada d’esquí.

Permet conèixer l’estat de la neu i la meteorologia i comprar forfets dins de la mateixa app. Durant la jornada d’esquí ofereix la possibilitat de navegar amb mapes interactius i fer seguiment i cronometrar l’activitat esportiva. Per als que volen reviure els dies d’esquí, Skitude també incorpora una plataforma per a la comunitat on es poden geolocalitzar fotografies, participar en reptes i gamificar digitalment les jornades d’esquí.

Skitude inclou actualment més de 2.500 estacions d’esquí de tot el món. Col·labora amb Grandvalira i per tant és present a les estacions d’esquí andorranes, factor que s’ha tingut en compte des de Scale Lab Andorra per invertir en aquesta empresa. El fet de comptar amb inversors internacionals, com per exemple els fons de capital risc noruecs NorseLab i Investinor, és un altre dels elements que s’han valorat a l’hora d’invertir-hi.

Skitude ha fet un pas important en el mercat global de serveis digitals del sector de la neu i ha començat a cotitzar a borsa, en concret a l’Euronext Growth d’Oslo. La start-up té els seus orígens al Parc Tecnològic de Girona, però la sortida en borsa ha tingut lloc a Oslo, on té la seu social des de l’any 2019, quan va absorbir l’empresa Skioo, propietat dels fons noruecs Investinor (finançat pel Govern noruec), Canica i Norselab. Skitude està valorada en uns 35 milions d’euros i espera ampliar capital per més de 20 milions d’euros amb la sortida a borsa. Comptaria així amb una capitalització de mercat d’uns 55 milions d’euros, sent una de les sortides a borsa més importants de l’any a Noruega.  

La segona de les empreses invertides és Vasquiat.

Vasquiat és un mercat web que ofereix venda anticipada de col·leccions de moda de luxe a preu reduït. La voluntat de Vasquiat és donar accés als seus clients a les últimes tendències de la moda, alhora que ajuda els dissenyadors a finançar les seves col·leccions. Actualment treballa amb més de cent marques per temporada i ven a tot el món, especialment als Estats Units, Espanya, el Regne Unit i França.

La start-up acaba d’obrir la seva segona ronda d’inversió per poder millorar la integració amb les marques i l’experiència de compra, així com per invertir en accions de màrqueting que li permetin accelerar el creixement en els mercats on té presència.

La plataforma, que té relació amb múltiples persones de referència en el sector de la moda, té interès a obrir mercat a Andorra pel potencial que creu que hi pot tenir el sector del luxe.

Més informació aquí.

No et perdis res

Subscriu-te a la nostra newsletter i rebràs les novetats del nostre blog al teu correu electrònic.

Subscriure’m