Tornar
9 Juliol, 2020

La Fundació ONCA promou una nova iniciativa dins la campanya L’ONCA AMB TU, iniciada el 15 de març amb motiu de la crisi sanitària de la Covid-19, basada en un cicle de música anomenat ON-CARRER, que es durà a terme els mesos de juliol i agost amb el lema «La música surt al carrer».

Amb ON-CARRER es volen obrir les portes i les finestres de l’art durant l’estiu. És un cicle per gaudir de la música al carrer que prioritza els artistes del país i els músics vinculats a la Fundació ONCA. La proposta és oberta a tothom i per a tothom, i té com a objectiu ajudar a recuperar i dinamitzar l’activitat cultural del nostre país i acostar l’art i la cultura a la nostra societat. Aquest nou cicle d’estiu compta amb la complicitat dels agents culturals de cada parròquia i constarà d’actuacions de curta durada, d’entre 20 i 25 minuts, a l’aire lliure, en espais pensats per a cada proposta artística. Cada grup farà tres actuacions, amb pauses de 15 a 30 minuts entre cadascuna. El cicle tindrà un caire casual, evitant la concentració de públic i afavorint la «sorpresa» de trobar-se la música pels carrers. Hi estan convidats tots els artistes (músics, cantants, ballarins, actors, etc.) que hi vulguin prendre part, tenint en compte que la formació ha de ser d’un màxim de tres components, tot i que es prioritzaran els solos i els duos. El gènere musical és lliure, i també hi podran participar artistes d’arts escèniques, sempre que estiguin vinculats amb la música en viu. Les interpretacions seran en acústic.

Setmana del 13/07 – Sant Julià de Lòria

Setmana del 20/07 – Andorra la Vella

Setmana del 27/07 – La Massana

Setmana del 3/08 – Encamp

Setmana del 10/08 – Canillo

Setmana del 17/08 – Escaldes-Engordany

Setmana del 24/08 – Ordino


Addicionalment, per tancar la campanya L’ONCA AMB TU, engegada en el marc del confinament sanitari, i per donar la benvinguda a l’estiu i a la nova realitat, la Fundació ONCA ha promogut la creació del darrer projecte audiovisual que, amb el nom de TOTS SOM ONCA, està protagonitzat per persones que formen part dels tallers musicals sociocomunitaris de la Fundació: «Música i Creativitat» i «Música al Claror». És un treball que ha comptat amb seixanta-quatre artistes, entre músics, ballarins i usuaris del Centre de dia i del Taller Ocupacional (Xeridell) de la Fundació Privada Nostra Senyora de Meritxell i usuaris del Taller Claror de la Seu d’Urgell.

Aquest projecte audiovisual ha estat liderat per l’equip humà del programa social de la Fundació. Ivan Caro i Pilar Planavila han estat els responsables de la proposta musical, i la peça escollida ha estat el Pasdoble de l’Estevet Ubach, acordionista de la Seu d’Urgell que animava les festes amb acordió i bombo. Joan Hernández s’ha encarregat de la coordinació dels professionals socials, dels usuaris, dels acompanyants educadors de cada centre participant i de les persones que, a títol individual, han col·laborat en aquesta nova iniciativa.

El resultat es pot veure a: https://youtu.be/A1wvaAHoDrM


La Fundació ONCA també col·labora, una vegada més, en el cicle Nits d’estiu als museus d’Andorra, amb quatre actuacions protagonitzades pels músics de la Fundació, que tindran lloc els dies 15, 18 i 30 de juliol i el 8 d’agost.

El Duo Mozart, format per Francesc Planella (violí) i Elias Porter (viola), interpretarà el programa Els duos de Mozart, petites grans obres del Classicisme. Aquest concert, a més, forma part de les Nits obertes d’Ordino.
Dia i hora: 15 de juliol, a les 21 h
Lloc: Cal Pal de la Cortinada.

El mateix duo oferirà un concert als jardins de l’església de Santa Coloma, després del qual es podran visitar l’Espai Columba, on es podran observar els frescos originals, i l’església on, gràcies a l’ús de les noves tecnologies, es podran veure les pintures en el seu emplaçament original a través d’un videomapatge.
Dia i hora: 18 de juliol, a les 20 h
Lloc: Jardins de l’església de Santa Coloma.

El Trio JONCA, format per Carlota Franch (violí), Esteve Ticó (viola) i Eloi Pérez (flauta travessera i guitarra elèctrica), actuarà al Museu Carmen Thyssen Andorra. Per primera vegada, músics de la jove formació andorrana participaran en les Nits d’estiu als museus d’Andorra. Hi haurà tres sessions, amb un programa anomenat Influencers interpretats, de Lully a Rolling Stones.
Dia i hora: 30 de juliol, a les 20 h, a les 20.45 h i a les 21.30 h
Lloc: Museu Carmen Thyssen Andorra

El Duo Font Bartumeu, format per David Font (guitarra) i Carolina Bartumeu (violoncel), oferirà el programa Racons del Mediterrani. Durant l’actuació, la dissenyadora i il·lustradora gràfica Carol Garrido farà una demostració de pintura ràpida, que se subhastarà entre els assistents.
Dia i hora: 8 d’agost, a les 20 h
Lloc: Jardins de la Casa d’Areny-Plandolit

Totes les actuacions són d’entrada lliure, però amb reserva prèvia obligatòria. Per al cicle Nits d’estiu als museus d’Andorra, cal reservar al telèfon +376 836 908; per assistir a l’actuació de les Nits obertes d’Ordino, cal fer la reserva al telèfon +376 878 173, i per a la del Museu Carmen Thyssen Andorra, cal reservar al telèfon +376 800 800.

No et perdis res

Subscriu-te a la nostra newsletter i rebràs les novetats del nostre blog al teu correu electrònic.

Subscriure’m