Tornar
3 Juny, 2020

La jove professora Melissa Dell, de la Universitat Harvard, que l’any 2017 va ser guardonada amb el Premi Internacional Calvó Armengol, ha estat distingida amb la Medalla John Bates Clark. Es tracta d’un premi de l’Associació Econòmica Americana que es lliura anualment a un economista nord-americà, més jove de quaranta anys, que hagi dut a terme una important contribució al pensament econòmic i al coneixement.

Acte d’entrega del Premi Interncional Calvó Armengol

El Govern d’Andorra, la Fundació Crèdit Andorrà i la Barcelona Graduate School of Economics van concedir a Melissa Dell el guardó andorrà en la seva cinquena edició, el 29 de maig del 2018. El reconeixement premia les seves recerques, que vinculen l’economia social a diferents impactes històrics, sovint lligats a períodes violents com les guerres o el colonialisme i el postcolonialisme.

Dell va llicenciar-se l’any 2005 a la Harvard University, va obtenir un màster a l’Oxford University i es va doctorar en Economia l’any 2012 al Massachusetts Institute of Technology (MIT). Des del 2014 és membre del Departament d’Economia de la Harvard University.

Entre les contribucions a la recerca més reconegudes de la professora Melissa Dell destaquen estudis que detallen com els patrons climàtics de temps i temperatura afecten la productivitat econòmica, l’impacte dels canvis polítics a Mèxic en la guerra dels càrtels de la droga o els efectes a llarg termini sobre les institucions del Vietnam de les estratègies militars dels Estats Units.

El Premi Internacional Calvó Armengol va ser creat l’any 2008 en memòria del jove economista Antoni Calvó Armengol, professor andorrà de la Universitat Autònoma de Barcelona i de la Barcelona GSE, que va morir la tardor del 2007, amb trenta-set anys, i va deixar contribucions acadèmiques molt destacades en l’àmbit de l’economia social. El premi reconeix els economistes o científics socials menors de quaranta anys que contribueixen a la comprensió de les estructures socials i les seves implicacions en les interaccions econòmiques.

No et perdis res

Subscriu-te a la nostra newsletter i rebràs les novetats del nostre blog al teu correu electrònic.

Subscriure’m