Tornar
5 Maig, 2020

La Fundació ONCA continua la campanya L’ONCA AMB TU a través de les seves xarxes socials: Instagram, Facebook, Twitter i Youtube, amb l’objectiu d’estar al costat de la societat amb petits regals musicals per gaudir-los des de casa.

La nova iniciativa virtual és un projecte musical basat en la creació conjunta de la cançó postconfinament, l’ON-CANÇÓ- «Inventant un després», una peça que compta amb la participació del públic i que vol afegir-se a la campanya #JoSumoPerAndorra.

Per primera vegada, s’ha col·laborat amb el músic andorrà, Santi Casas, encarregat dels arranjaments d’una composició musical ska-reggae escrita pel comissari artístic de la Fundació ONCA, Albert Gumí.

La peça ha comptat amb 27 artistes que han col·laborat desinteressadament, entre els quals hi ha músics, veus, ballarines i instruments. Gerard Claret, al violí, és un dels participants destacats, acompanyat de 13 cordes de l’ONCA (3 violons primers, 3 violins segons, 3 violes, 4 violoncels i 1 contrabaix). S’ha comptat també amb l’acordió de la Pilar Planavila, les guitarres elèctriques de Joan Hernández i Carlos Lozano, la gralla d’Ivan Caro, el baix elèctric de Gil Blasi i el clarinet d’Albert Gumí. Santi Casas ha posat la veu principal així com el so d’orgue, i el cor ha estat format per Teresa Areny, Ivan Caro, Joan Hernández, Albert Gumí, Pilar Planavila i Mònica Vega, membres de la Fundació ONCA. Les ballarines, Pauline Da Costa, Marta Moran i Vero Pérez, col·laboradores del projecte social de la Fundació també han format part de l’elenc artístic juntament amb el músic de Persefone, Toni Mestre.

Totes les persones que han volgut participar en la lletra d’aquesta cançó han enviat una frase, una estrofa o una idea sobre què els agradaria fer una vegada s’hagi acabat el confinament. Amb tot el material rebut es crearà una cançó de vuit estrofes, un pont i una tornada. Una vegada acabada la peça, es publicarà a les xarxes.


D’altra banda, coincidint amb la diada de Sant Jordi, la Fundació ONCA i la Fundació ENA es van unir per treballar conjuntament en el projecte «Paraules d’amor» per fer arribar, a través de les xarxes, diferents càpsules literàries i musicals protagonitzades per artistes del país.

En cada càpsula, d’una durada màxima de dos minuts, un duo, format per un actor o una actriu i un músic, parlen de l’amor amb el leitmotiv «Si la música és amor buscant paraules, imagina’t què passa quan les troba. Aquest Sant Jordi ho descobriràs amb l’ONCA i l’ENA».

El resultat ha estat el següent:

La Fundació ONCA compta també aquests dies amb músics i col·laboradors que participen en diferents accions didàctiques, que consisteixen en vídeos on els professionals proposen un taller musical o de moviment per a tot el públic per gaudir-lo des de casa.

Alguns exemples d’aquestes accions són les que han creat els col·laboradors Pilar Planavila i Ivan Caro:

Pilar i Ivan

Càpsula I – La Pilar ens desperta el cos

Càpsula II – Juguem amb l’Ivan i els palets de colors  

Càpsula III – Música per despertar el cos amb l’Ivan  

https://drive.google.com/open?id=1hrl9GSvrXDGLSVEQf4MYoEjNIjuJgcop

Càpsula IV – Cantem el Funga Alafia amb l’Ivan i la Pilar   

Càpsula V – La Pilar i el Pizzicato de Strauss  

https://drive.google.com/open?id=1YtaI55Mq4wHMQ7HujssB4bTNlm8ivPrt

Càpsula VI –Ivan – Els set salts de Dinamarca

Càpsula VII – Ivan i Pilar – Jugar amb les onades

Càpsula VIII – Pilar El Ballet de Muntanya

Càpsula IX – El trio Ivan, Pilar i Joan – El joc de les culleres i les mans

Càpsula X – El duo Ivan i Pilar – Música amb la Marxa del Baridà  

Càpsula XI – El duo Ivan i Pilar – El conte hindú dels gerros

No et perdis res

Subscriu-te a la nostra newsletter i rebràs les novetats del nostre blog al teu correu electrònic.

Subscriure’m