Tornar
3 Març, 2020

Andorra- Unió Europea. El procés d’acostament del Principat a la Unió Europea. Cap a un acord d’associació

El professor Víctor Pou, gran coneixedor de les relacions internacionals d’Andorra i especialment entre el Principat i la Unió Europea, tanca amb aquest volum l’àmplia anàlisi que des del 1986 ha fet sobre les negociacions per les quals Andorra ha aconseguit un lloc dins la nova Europa sorgida d’aquella primera Comunitat Econòmica Europea.

El segle XXI s’albira com el període en què el Principat haurà consolidat finalment el seu lloc dins la UE, sense ser-ne membre, lluny de l’adhesió plena, però en un nivell important de participació i cooperació. Això és el que es preveu en la negociació actual, centrada a aconseguir un acord d’associació amb la UE que «suposa l’entrada de l’economia andorrana en un nou paradigma d’obertura, diversificació i transparència».

No et perdis res

Subscriu-te a la nostra newsletter i rebràs les novetats del nostre blog al teu correu electrònic.

Subscriure’m