Tornar
25 Setembre, 2019
  • Concert Fronteres del terror i de la guerra

L’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra, sota la direcció de la concertino convidada Vera Martínez i amb la narració de Gerard Claret, oferiran el concert Fronteres del terror i de la guerra. El concert s’acompanya d’una contextualització històrica creada per Albert Villaró, per mostrar el paper que va tenir el Principat d’Andorra en la primera meitat del segle xx, un període marcat per les dues guerres mundials i la guerra civil espanyola. L’entrada al concert és lliure.

Dia i hora: 5 d’octubre, a les 20.30 h

Lloc: Prat del Roure d’Escaldes-Engordany

  • Concert Rituals, fronteres espirituals

A càrrec de l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra i del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana, dirigits per Xavier Puig.

El programa estableix un diàleg diacrònic entre la música de Bach i Pärt utilitzant el ritu com a eix temàtic. Tal com expliquen els ideòlegs del projecte, «un ritu és una pràctica de caràcter sagrat o simbòlic practicada per un col·lectiu determinat. Malgrat això, les societats occidentals continuen associant el terme majoritàriament a les cerimònies religioses. En qualsevol cas, més enllà de les creences, ningú pot negar que la religió ha estat una important font d’inspiració artística durant segles d’història. Justament, el programa del concert que es proposa inclou obres que han transcendit la seva funció ritual i s’han convertit en exemples de la recerca dels límits entre l’espiritualitat i la bellesa. Tant la cantata de Johann Sebastian Bach Christ lag in Todesbanden, com el Te Deum d’Arvo Pärt, tot i ser obres escrites en èpoques i contextos ben diferents, tenen la voluntat de traspassar la frontera que existeix entre l’humà i el diví».

Dia i hora: 27 d’octubre, a les 19 h

Lloc: Teatre Auditori Sant Cugat

Les entrades del concert es poden adquirir a la web tasantcugat.cat.

No et perdis res

Subscriu-te a la nostra newsletter i rebràs les novetats del nostre blog al teu correu electrònic.

Subscriure’m