Tornar
31 Maig, 2019

L’entitat confirma el ràting a BBB amb perspectiva estable i avala la solidesa financera del banc

L’agència de qualificació Fitch Ratings ha confirmat a Crèdit Andorrà el ràting a llarg termini BBB, amb perspectiva estable, i el ràting a curt termini F3, una qualificació que reflecteix la fortalesa financera del banc.

Fitch ha destacat la posició de lideratge de Crèdit Andorrà al mercat andorrà i una presència internacional en banca privada que qualifica d’adequada i rendible. L’agència ha posat de manifest la resiliència de l’entitat en la generació de beneficis.

El banc ha consolidat el 2018 la posició de lideratge de la plaça financera andorrana en termes de benefici i de volum de negoci al país, fet que també recull la qualificació de Fitch. Els eixos vertebradors de l’exercici han estat l’optimització de l’eficiència en l’estructura, els processos i la gestió; el servei i la proximitat al client, amb una oferta diferencial; la innovació en tecnologia i digitalització, i l’impuls del govern corporatiu.

La confirmació de la qualificació posa en relleu la consolidació del model de negoci de Crèdit Andorrà, amb una estratègia equilibrada enfocada a oferir serveis de banca comercial al país, i de banca privada i gestió d’actius tant a Andorra com a escala internacional. Fitch ha remarcat el manteniment de l’estratègia internacional en el creixement focalitzat, amb l’objectiu de treballar per l’eficiència i la rendibilitat.

Pel que fa a la solvència, l’agència ha posat de manifest l’adequada capitalització del banc. També ha destacat l’elevat compromís i l’estratègia traçada per mantenir unes elevades ràtios de solvència. En aquest sentit, el banc té una ràtio de solvència Phased-In del 15,98%.

Fitch ha assenyalat l’estabilitat econòmica del sector i la fortalesa de l’entorn regulador del sistema financer en línia amb els estàndards europeus, especialment amb la introducció a principi del 2019 de la regulació bancària de Basilea III.

No et perdis res

Subscriu-te a la nostra newsletter i rebràs les novetats del nostre blog al teu correu electrònic.

Subscriure’m