Tornar
29 Maig, 2019
  • Concert d’Estiu

El Prat del Roure d’Escaldes-Engordany acollirà el 12 de juny, a les 20.30 h, el tradicional Concert d’Estiu, a càrrec de l’Ensemble Una Cosa Rara, un trio format per Naüm Monterde, clarinet, clarinet en do i corno di bassetto, Carlos Moliner, clarinet i clarinet en do, i Oriol Garcia, clarinet i clarinet baix.

Sota el títol Cafè Saumell, ens traslladarem a l’Havana, just al costat del Teatro Tacón, on, des d’un racó del Cafè Saumell, el trio de clarinets interpreta les peces que estan més de moda. Contradanses, havaneres i tangos s’alternen amb els millors números d’òpera i sarsuela, marxes i polques, i fins i tot algun danzón. El fil musical del Cafè Saumell és ple de les notes de compositors tan diversos com el mateix Saumell, Cervantes, Rossini, Donizetti, Gottschalk o Satie.

Entrada gratuïta


  • Festival Internacional d’Orgue de Montserrat

L’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra, sota la direcció de Gerard Claret i acompanyada de l’organista Joan Seguí Mercadal, actuarà en el marc del IX Festival Internacional d’Orgue de Montserrat. Serà el 22 de juny, a les 21 h, a la Basílica de Santa Maria de Montserrat.

El programa presenta dues peces d’Antonio Vivaldi amb l’orgue (Joan Seguí Mercadal) i el violí (Gerard Claret) com a protagonistes: el Concert per a violí i orgue en do menor RV 766 i el Concert per a violí i orgue en re menor RV 541. Per convidar el públic a donar la benvinguda al solstici d’estiu, s’interpretaran els concerts de «La primavera» i de «L’estiu» de Les quatre estacions. El programa es completarà amb el Concert en la menor RV 522, que és una transcripció per a orgue del Concert en la menor per a dos violins, cordes i baix continu BWV 593 de Johann Sebastian Bach.

Entrada gratuïta


  • Cicle ONCA Bàsic

L’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra inaugura una nova edició del cicle ONCA Bàsic el dia 23 de juny, a les 13.30 h, a l’església de Sant Joan de Sispony. Per a l’ocasió s’ha triat el concert titulat Un vespre de Divertimento i anirà a càrrec del Duo Divertimento, amb David Font (guitarra) i Elizabeth Downes (flauta).

El conjunt instrumental de flauta travessera i guitarra ha interessat els autors de totes les èpoques. Ambdós instruments combinen perfectament i alhora permeten un joc tímbric molt divers. En aquesta ocasió es proposa un programa de música de diferents èpoques amb la intenció de mostrar la flexibilitat sonora d’aquest conjunt. Ja sigui amb música de caràcter més popular i tradicional o amb música d’orquestra o altres agrupacions, el repertori destaca pels seus contrastos.

L’entrada és lliure, l’aforament limitat i cal fer reserva prèvia obligatòria a Patrimoni Cultural al telèfon (+376) 844 141.


  • Concert Jardins de Casa de la Vall

Els jardins de Casa de la Vall acullen una nova edició del tradicional concert, el 26 de juny, a les 22 h. Enguany, la Fundació ONCA s’ha volgut afegir a la celebració del 80è aniversari de la primera emissió de la ràdio nacional, i ho fa amb el quartet Sound Boulevard, compost per Sergi Claret i Gabriel Coll, violins, Quim Badia, viola, i Manuel Martínez del Fresno, violoncel, que presentarà el programa Aquí Ràdio Andorra.

El 7 d’agost de 1939 va començar una aventura que situaria el Principat d’Andorra en el mapa europeu. Aquell dia, Jacques Tremoulet va poder complir el seu somni d’emetre per primera vegada des de territori andorrà. Va ser una època convulsa, però que per a molts oients d’arreu d’Europa va significar un bri d’aire fresc. L’emissora estava situada en territori neutral i escapava així del control a què la volien sotmetre des de més enllà de les seves fronteres. La seva història no va estar exempta de vicissituds, però va aconseguir entretenir els seus oïdors durant més de quaranta anys ininterrompudament.

Sound Boulevard farà un petit recorregut per les músiques que omplien les ones radiofòniques pirinenques i més enllà. Aquella música que distreia a qui volia i s’allunyava de tota la problemàtica política, territorial i estratègica que envoltava l’emissora.

Les entrades es poden adquirir a www.onca.ad al preu de 15 € en la venda anticipada i de 20 € el dia del concert.

En cas de pluja, el concert es farà al vestíbul del Consell General.

No et perdis res

Subscriu-te a la nostra newsletter i rebràs les novetats del nostre blog al teu correu electrònic.

Subscriure’m